Skip to main content
Nyheter

Kontorsstädning

By 2023-04-17No Comments

Varför är kontorsstädning viktigt?

Att hålla ett kontor rent är mycket viktigt av många olika skäl, både när det gäller hälsa och produktivitet. För det första kan en rörig och smutsig miljö vara farlig för de anställdas hälsa genom att öka sannolikheten för att de drabbas av luftvägssjukdomar eller allergier på grund av damm och andra allergener som ansamlas när kontoret inte städas regelbundet. Inte bara det, utan det kan också ge ett dåligt första intryck om kunderna kommer på besök och finner en oren miljö.

När det gäller produktivitet har studier visat att en snygg och organiserad arbetsplats hjälper människor att hålla fokus på sina uppgifter. Detta beror på att ett stökigt skrivbord kan leda till distraktion eftersom det orsakar kognitiv överbelastning – för många objekt som tävlar om vår uppmärksamhet samtidigt. Ytterligare forskning har också visat att människor arbetar snabbare och med bättre resultat i renare miljöer än i miljöer som är röriga eller smutsiga.

Att hålla ett kontor rent bidrar dessutom till att skydda värdefull utrustning från smuts och damm som kan minska deras livslängd. Smutspartiklar kan komma in i elektroniska apparater som datorer och skrivare om de inte torkas av regelbundet, vilket leder till kostsamma reparationer och utbyten. Slutligen ger ett rent kontor de anställda en känsla av stolthet över sina arbetsplatser, vilket ökar moralen och bidrar till att bygga upp en laganda inom organisationen.

Boka kontorsstädning i Stockholm

Sammanfattningsvis kan man säga att ett rent kontor är bra både för de anställdas hälsa och produktivitet och för att skydda värdefull utrustning. Därför är det viktigt att ha regelbundna städprotokoll för att se till att kontoren alltid är rena och organiserade. Detta kan innefatta daglig städning av personalen samt professionella städtjänster på regelbunden basis. Genom att göra detta bidrar man till att skapa en miljö där alla kan arbeta bekvämt och produktivt.

Ett annat sätt att hålla kontoret rent är att fördela uppgifter som rör organisation och underhåll mellan personalen. En person kan till exempel ansvara för att tömma papperskorgarna varje dag, medan en annan person kan ansvara för att torka av ytor som skrivbord eller bänkskivor med rengöringsmedel

Checklista för kontorsstädning:

1. Damma av kontorsmöbler

2. Torka av skrivbord och hyllor

3. Sopa/dammsuga golv

4. Tömning och bortskaffande av sopkärl

5. Desinficera dörrhandtag, handtag, ljusbrytare osv.

6. Rengör fönster

7. Diskar i köket

8. Rengör mikrovågsugnar och andra små apparater

9. Moppa alla områden med hårda golvytor

10. Dammsugning av mattor och stoppade möbler

11. Rengöring av badrum, inklusive toaletter, handfat, duschar, badkar och speglar

12. Påfyllning av förnödenheter som toalettpapper, tvål och pappershanddukar i badrummen

13. Desinficering av dricksfontäner

14. Ta bort spindelväv från tak och väggar

15. Damma av persienner och gardiner

16. Torka av bänkskivor i köket

17. Polering av alla ytor av rostfritt stål (t.ex. kylskåpsytor)

18. Rengöring av fönsterbrädor och fönsterlister på utsidan

19. Rengöring av belysningsarmaturer

20. Påfyllning av förbrukningsartiklar som t.ex. tonerkassetter för skrivare eller kaffekokare vid behov

Kontakta Hyperionservive redan idag!