Skip to main content

Täcker din hemförsäkring golfutrustning?

Att spela golf är en fantastisk hobby som erbjuder avkoppling, utmaning och gemenskap. För många golfare är deras utrustning av stort värde, både ekonomiskt och känslomässigt. Tyvärr kan stölder, skador och borttappad bag på flygplatsen leda till betydande ekonomiska förluster, och en mindre rolig golfsemester. Många hemförsäkringar erbjuder ersättning för din golfutrustning vilket kan vara en trygghet för att kunna njuta mer av din passion för golf. Låt oss ta en titt på fördelarna med att försäkra din golfutrustning.

Stöldskydd

Tyvärr kan stölder inträffa även på golfbanan. Att få din golfutrustning stulen kan vara både frustrerande och kostsamt. Om din utrustning blir stulen kan du kontakta ditt försäkringsbolag och få ersättning, se över deras villkor innan du tecknar. En försäkring med ett gott skydd för din golfutrustning innebär att du kan snabbt återgå till att spela golf utan att behöva bekymra dig över att förlora dina älskade klubbor eller annan utrustning.

Skydd vid transportskador

För de som reser med sin golfutrustning är det viktigt att vara medveten om risken för transportskador. Ibland kan flygbolag eller transportörer oavsiktligt skada eller tappa bort din utrustning. För att inte riskera att din golfsemester blir helt förstörd är det bra att kolla om du får ersättning för din skadade eller förlorade utrustning när du ska försäkra hemmet. Se över försäkringsskyddet för din utrustning. Kanske räcker grundskyddet som vissa försäkringsbolag erbjuder eller så behöver du byta eller köpa en tilläggsförsäkring till din hemförsäkring. 

Rätt nivå av skyddet

Olika försäkringsbolag har olika nivåer på vad och hur mycket de maximalt ersätter för din golfutrustning. Har du ett fullt golfset med några riktigt fina klubbor kan du behöva se över en mer omfattande försäkring. Är du nybörjare med bara några få begagnade klubbor räcker en relativt låg nivå. Är golf en av dina största hobbies och du investerat mycket i din utrustning kan det vara värt att också ha en hemförsäkring som har gott skydd för dina golfgrejer. Om grundskyddet i din hem- eller villaförsäkring inte täcker din golfutrustning kan du teckna en tilläggsförsäkring för att få ett mer omfattande skydd.

Försäkra drömsvingen med Hole-in-one-försäkring

Det finns faktiskt några bolag som erbjuder en hole-in-one-försäkring som kan ge dig en utbetalning när du slår en hole-in-one. Förutom att det är en otrolig känsla att slå en hole-in-one är det en bonus att få ett mindre belopp utbetalt när du fått till ditt drömlag. Om ni också har som regel i golfgänget att den som slår hole-in-one ska bjuda på något efter rundan kan det vara bra att få hjälp av sitt försäkringsbolag.