Skip to main content
Nyheter

Mattvätt i Stockholm

By 2023-04-26No Comments

Mattor tvättas vanligtvis på en kemtvätt genom att först dammsuga mattorna för att ta bort lös smuts, damm och skräp. Därefter används en speciell ångtvättmaskin för att rengöra mattorna på djupet. Denna maskin använder varmt vatten och tvättmedel för att bryta ner smuts och fläckar, samtidigt som den tar bort eventuella dåliga lukter. Därefter används en högpresterande dammsugare för att snabbt avlägsna all fukt från mattfibrerna så att de blir torra och fria från rester. För att se till att mattorna inte skadas använder proffsen ofta en antistatisk lösning när de har torkat. Detta förhindrar att statisk elektricitet byggs upp i fibrerna, vilket kan dra till sig ytterligare smuts och damm i framtiden. Slutligen, efter att ha dammsugit igen, om det behövs, lägger professionella mattrengörare till en skyddande beläggning som hjälper till att förhindra ytterligare fläckar och gör det lättare för husägare att underhålla sina mattor mellan rengöringarna. Med rätt skötsel och underhåll kan mattor se ut som nya i många år framöver.

Mattvätt & båtkapelltvätt i Stockholm

Båtkapell i Stockholm bör tvättas regelbundet för att skydda dem mot väder och vind och bevara deras skick. Utan rätt skötsel kan överdragen bli spröda och torka ut, vilket leder till revor och hål som kan behöva repareras eller bytas ut om de inte kontrolleras. Tvätt hjälper också till att avlägsna smuts och skräp som kan samlas på tygets yta, vilket kan leda till fläckar eller missfärgning med tiden. Att tvätta båtöverdrag hjälper dessutom till att förhindra mögel och mjöldagg – som båda kan orsaka lukt, skada tyget och skapa en ohälsosam miljö för de som vistas i båten. För att hålla ditt båtöverdrag i gott skick så länge som möjligt är det viktigt att använda en mild rengöringslösning som är särskilt utformad för båtöverdrag och tvätta det åtminstone med några månaders mellanrum. Undvik att använda starka tvättmedel eller hushållsrengöringsmedel eftersom de kan försämra tyget och minska dess livslängd. Efter tvätt ska du skölja noggrant och låta det lufttorka helt innan du sätter tillbaka det på båten. Om du följer dessa steg kommer ditt båtöverdrag att hålla sig i gott skick i många år framöver!

Det är också viktigt att se till att båttäcket passar ordentligt. Ett löst sittande överdrag kan släppa in fukt, smuts och skräp som med tiden kan skada tyget. Det är bäst att mäta din båt innan du köper eller tillverkar ett överdrag och att regelbundet kontrollera det under hela säsongen för att se till att det sitter bra och säkert. Om du märker några hål eller revor i tyget ska du reparera dem genast med ett lappkit eller genom att sy på ett nytt stycke material. Dessa reparationer hjälper till att förhindra att överdraget försämras ytterligare och förlänger dess livslängd. Slutligen ska du förvara ditt båtöverdrag inomhus när du inte använder det för att skydda det från hårda väderförhållanden som starka UV-strålar och hårda vindar. Dessa åtgärder hjälper dig att underhålla dina båtöverdrag.

Boka mattvätt i Stockholm hos orienttvätt!