Skip to main content
Nyheter

Hur får du bäst bort ett stopp i en toalett?

By 2023-08-21No Comments

Stopp i toaletten är ett vanligt problem som kan orsakas av flera olika anledningar. Det kan vara allt från att du har släppt något ner i toaletten som inte ska vara där, till fett och hår som har fastnat i rören. Det är viktigt att ta hand om de problem som orsakar stopp så snart du kan, eftersom det annars kan leda till allvarliga skador på ditt hem och din egendom. Men innan du börjar leta efter lösningar för att bli av med stoppet, måste du först lokalisera problemet.

För att hitta orsaken till stopp i toaletten behöver du ta bort all vatten som samlats på botten av toaletten genom att använda en kopp eller annan behållare för att suga upp det. När du har gjort detta, börja titta efter stoppet i rören. Om du inte kan se något som är orsaken till stoppet, prova att hälla varmt vatten ner i toaletten för att se om det hjälper. Om inte, bör du överväga att använda en avloppsrenare från en professionell rörmokare så som VVS Kvalitet i Stockholm.

Deras tekniker är utbildade att ta hand om alla typer av blockeringsproblem och kan ge dig den bästa lösningen.

Om du har ett stopp i toaletten som inte går att lösa med en vanlig avloppsrenare, finns det flera andra sätt att bli av med det. Vanligtvis kan ett stopp som inte går att lösa med en avloppsrenare lösas med ett urverk eller ett rörvred. Om du har fett och hår som är fast i rören, är en rengöringssats ett bra alternativ. För att få bästa effekt ska du använda särskilda avloppsklippare som finns tillgängliga på marknaden och som kan snabbt lösa problemet med stoppet.

Tänk alltid på att ta hand om de problem som orsakar stopp i toaletten så snart du kan, eftersom det annars kan leda till allvarliga skador på ditt hem och din egendom. Om du inte känner dig bekväm med att ta hand om problemet själv, bör du överväga att anlita professionell hjälp för att lösa det. På så sätt kan du vara säker på att stoppet blir löst effektivt och på ett säkert sätt. Med rätt verktyg och kunskap kan du ta hand om problemet en gång för alla och undvika framtida stopp i toaletten. 

  • Ättika och bakpulver: Häll 4 matskedar bakpulver i det rör som det är stopp i och häll i en deciliter ättika direkt efteråt. De två ämnena reagerar kemiskt och börjar brusa. Så fort det slutar brusa, häll kokande vatten i avloppet för att lösa upp proppen helt.

  • Ättika med bikarbonat eller hushållssoda: Bikarbonat eller hushållssoda kan användas istället för bakpulver. Häll fyra matskedar bikarbonat i avloppet, häll i en deciliter ättika, vänta tills det slutar brusa och skölj sedan med hett vatten.

  • En ångtvätt passar också mycket bra för att rensa i avloppet.

  • Vaskrensare och rensspiral

Kontakta VVS Kvalitet i Sollentuna