Skip to main content
Nyheter

Arbetstillstånd i Sverige – Enkla Juridik hjälper dig med ansökan

By 2023-10-02No Comments

Välkommen till Enkla Juridik, din pålitliga partner när det gäller att ansöka om arbetstillstånd i Sverige. Vi har arbetat med hundratals klienter sedan 2018 och vår erfarna specialist, Marie Häggman, har över 5 års erfarenhet inom migrationskonsultation. Vi är här för att guida dig genom processen för att säkerställa att du får ditt arbetstillstånd så snabbt och smidigt som möjligt.

Processen för att få arbetstillstånd i Sverige

Att ansöka om arbetstillstånd i Sverige kan vara en komplex process, och det är viktigt att följa rätt steg för att undvika onödiga förseningar. Här är en översikt över processen:

  • Ansökan av arbetstillstånd: För att börja processen måste du ha ett giltigt anställningsavtal och uppfylla vissa krav, inklusive lönenivåer och försäkringar. Vi på Enkla Juridik hjälper dig att förbereda en korrekt ansökan.
  • Förlängningsansökning av arbetstillstånd: Om du redan har ett arbetstillstånd och vill förlänga det, måste du ansöka i god tid innan det nuvarande tillståndet löper ut. Vi hjälper dig att säkerställa att din förlängningsansökan är korrekt och i tid.
  • Ansökan om byte av arbetsgivare: Om du planerar att byta arbetsgivare i Sverige, måste du också ansöka om ett nytt arbetstillstånd. Vi hjälper dig med denna process för att minimera förseningar.
  • Ansökan om permanent arbetstillstånd: Efter att ha arbetat i Sverige under en viss tid kan du ansöka om permanent uppehållstillstånd. Vi erbjuder också rådgivning och hjälp i detta avseende.
  • Ansökan för utstationering/uppdrag i Sverige: Om du är utstationerad av din arbetsgivare till Sverige för ett uppdrag, krävs ofta särskilda tillstånd. Vi vägleder dig genom denna process.
  • Ansökan för medföljande familjemedlem: Om du planerar att ta med din familj till Sverige, hjälper vi dig att ansöka om de nödvändiga tillstånden för dina familjemedlemmar.

Vad krävs för att få ett arbetstillstånd i Sverige?

För att erhålla ett arbetstillstånd i Sverige måste du uppfylla vissa krav, inklusive:

  1. Ha ett giltigt pass.
  2. Ha ett anställningsavtal med arbetsvillkor som överensstämmer med svenska kollektivavtal eller yrkesbranschens standard.
  3. Ha en lön som är minst på nivå med svenska kollektivavtal eller branschstandard.
  4. Kunna försörja dig själv med din anställning, med en månadslön på minst 13 000 kronor före skatt.

Det är viktigt att uppfylla dessa krav under hela din anställning i Sverige. Om du har frågor om kraven eller de nya reglerna som träder i kraft 2023, tveka inte att kontakta vår erfarna arbetstillståndsspecialist, Marie Häggman.

Bouppteckning – Viktig process vid arv och dödsfall

Bouppteckning är en formell process som krävs när någon avlider i Sverige. Det är ett viktigt dokument som sammanställer information om den avlidna personens tillgångar och skulder. Vi erbjuder hjälp med att korrekt upprätta en bouppteckning och säkerställer att den lämnas in till Skatteverket inom de angivna tidsramarna.

Aktieägaravtal – Reglera bolagets struktur och styrning

Ett aktieägaravtal är ett juridiskt dokument som reglerar förhållandet mellan aktieägarna i ett företag. Det är viktigt för att definiera rättigheter och skyldigheter för aktieägarna och förhindra framtida tvister. Vår erfarna team hjälper dig att utforma ett skräddarsytt aktieägaravtal som passar ditt företags behov och mål.

Kontakta oss för personlig rådgivning

Vi förstår att varje situation är unik, och vi är här för att ge dig skräddarsydd rådgivning och juridisk hjälp. Tveka inte att kontakta oss för att boka en personlig konsultation med Marie Häggman eller någon av våra andra erfarna jurister.

Följ oss på sociala medier

För att hålla dig uppdaterad om de senaste juridiska nyheterna och tips, följ oss gärna på våra sociala medieplattformar, inklusive Facebook, Instagram och LinkedIn.

Om Enkla Juridik

Enkla Juridik är en pålitlig partner för juridiska tjänster i Sverige. Vi strävar efter att göra komplexa juridiska processer enklare och mer tillgängliga för våra klienter. Vårt team av erfarna jurister är dedikerade till att erbjuda högkvalitativ rådgivning och stöd inom olika rättsområden.

Kontakta oss idag för att få hjälp med ditt arbetstillstånd i Sverige eller andra juridiska behov.